Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op maandag, februari 22, 2010 17:10 - Geen reacties

Relanceplan regering voor bouwsector bekroond

22
feb2010

Bouwunie heeft in Antwerpen de Gouden Baksteen uitgereikt aan eerste minister Yves Leterme (CD&V). De bouwfederatie van kmo’s wil daarmee het relanceplan van de regering belonen, dat een aantal maatregelen bevat die de crisis voor de bouwsector verzachten.

Bouwunie is vooral opgezet met de gedeeltelijke verlaging van het btw-tarief van 21 naar 6 procent. Ook de veralgemeende verlaagde btw van 6 procent bij nieuwbouw na sloopwerken en voor de publieke sociale woningbouw kunnen op bijval rekenen, net als de verruiming van de belastingverminderingen voor energiebesparende investeringen.

Maatregelen verlengen
Bouwunie waarschuwt tegelijk dat 2010 nog een erg moeilijk jaar zal worden voor de sector. De unie vraagt de regering daarom om de belangrijkste anticrisismaatregelen te verlengen tot de economie en de bouwsector daadwerkelijk heropleven. Ze wijst er nog op dat de verlaging van het btw-tarief haar nut bewijst, met een milderende impact op het werkvolume en behoud van de werkgelegenheid en het betaalbaar houden van woningbouw.

De uitreiking van de Gouden Baksteen, die elk jaar een verdienstelijke politicus bekroont omwille van zijn of haar positieve impact op de bouwsector, was aan haar dertiende editie toe. De selectie gebeurt door een vakjury van aannemers, architecten, bouwmaterialenfabrikanten en vertegenwoordigers van de vakpers.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld