Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, april 30, 2010 16:17 - Geen reacties

Registratie niet langer nodig voor toepassing verlaagde btw

30
apr2010

Bouwunie betreurt dat de toepassing van de verlaagde btw-tarieven van 6% en 12% in de bouwsector niet meer gekoppeld zullen worden aan de verplichte registratie als aannemer.
De ministerraad heeft gisteren het ontwerp van koninklijk besluit goedgekeurd dat de regeling van de registratie als aannemer aanpast aan de bepalingen van het EU-verdrag over de vrije dienstenverlening.

Dat de ministerraad rekening moet houden met de Europese bepalingen en beginselen, is begrijpbaar. Maar door de schrapping – zonder meer- van de registratievoorwaarde voor de toepassing van de verlaagde btw-tarieven, verliest de reguliere geregistreerde aannemer zijn concurrentieel voordeel ten opzichte van de malafide aannemer. En dat vindt Bouwunie, als vertegenwoordiger van de reguliere bouwbedrijven, veel minder begrijpbaar.

Bouwunie vindt dat er iets anders in de plaats moet komen om te vermijden dat malafide bouwbedrijven een nog groter marktaandeel gaan inpikken van de reguliere bouwbedrijven. Een mogelijke, goedkope en praktisch haalbare, denkpiste is het linken van de toepassing van de verlaagde btw-tarieven in de bouwsector, aan het al dan niet hebben van fiscale schulden van het bouwbedrijf. Dit laatste is gemakkelijk en eenvoudig na te gaan op de al bestaande openbare fiscale databank.
Het ontwerp van K.B. wordt nu nog voor advies voorgelegd aan de Raad van State. Het is dus nog niet van toepassing. Om alle verwarring en vooral dicussies te vermijden pleit Bouwunie voor het vastprikken van een datum waarop het K.B. daadwerkelijk van toepassing wordt, bijvoorbeeld op 1 januari 2011.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld