Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, december 15, 2009 17:23 - 2 Reacties

Nieuwe procedure voor openbare verkoop vastgoed

15
dec2009

openbareverkoopVanaf 1 januari 2010 zal een openbare verkoop van vastgoed anders verlopen. In heel België zal dan een identieke procedure gelden, waarbij een goed in één zitdag verkocht kan worden en er een instelprijs kan worden voorzien. Daarnaast kunnen kopers eventueel een premie ontvangen. Dat maakt de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat bekend.

Minder stress
Nieuw is dat er nog slechts één zitdag, in plaats van twee wordt georganiseerd. Verkopers zullen dus sneller kunnen verkopen en kopers zullen minder stress ervaren, aldus de federatie. “We stelden vaak vast dat er tijdens de eerste zitdag weinig biedingen waren. Mensen waren geneigd om pas op de tweede zitdag voluit te bieden.”

Instelprijs
Een andere nieuwigheid is dat de verkoper in overleg met zijn notaris kan beslissen een instelprijs vast te leggen. Dat bedrag zal vooraf worden aangekondigd in alle publiciteit rond het goed. Tot slot bestaat de mogelijkheid van een premie voor de koper. Indien er een instelprijs bestaat, zal diegene die als eerste dit bedrag (of meer) biedt, een premie ontvangen indien hij de uiteindelijke koper wordt.

Premie
Indien er geen instelprijs is voorzien, kan de notaris beslissen om toch een premie van 1 procent toe te kennen aan diegene die het hoogste bedrag biedt tijdens de zitting. Ook in dit geval moet het gaan om de uiteindelijke koper. De nieuwe regeling gaat in voor alle openbare verkopen waarvan de voorwaarden worden vastgesteld na 1 januari.

Bron: Het Laatste Nieuws2 Comments

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

miranda
okt 18, 2010 12:27

huis openbaar gekocht maar zitten nog bewoners in
wanneer moeten die eruit?

Hendrik Nelde
okt 25, 2010 11:29

U kan zich ook bij een aankoop via openbare verkoop door een ‘vastgoedcoach’ laten bijstaan.
Uw belangen behartigen, daar gaat de vastgoedcoach.be voor! Onroerend goed kopen is niet zomaar eventjes een kleine beslissing!

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld