Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op zondag, juni 14, 2009 14:39 - Geen reacties

Monster Employment Bouwindex daalt in juni voor een tweede maand op rij

14
jun2009

In de maand juni is het online vacatureaanbod in de bouwsector in België gedaald met 4 punten of 3 %. Jaar op jaar steeg de Monster Employment Bouwindex in België wel met 5 punten of 4 %.

Bernard Hensmans, country manager van Monster legt uit : “De vraag naar personeel in de bouwsector handhaaft zich dus, ondanks de economische crisis. Op jaarbasis is dit samen met de zorgsector de enige sector die zelfs gestegen is in vergelijking met vorig jaar. Dit kan vooral gelinkt worden aan de diverse overheidsinitiatieven die het voorbije jaar gelanceerd werden om de bouwsector een duwtje in de rug te geven.”

In vergelijking met de Europese Monster Employment Bouwindex zet de Bouwindex van België vergeleken met vorige maand een minder goede score neer. De Europese Index steeg namelijk met 1 punt of 1 %. Op jaarbasis echter daalde de Europese Bouwindex maar liefst 40 punten of 26 %, dit in tegenstelling tot België waar op jaarbasis toch een stijging van 4 % werd opgemeten.

De Monster Employment Index, de barometer van de totale online arbeidsmarkt in België steeg in juni, na twee maanden van negatieve groei, met een punt of 1 %. Jaar op jaar daalde de Index 25 punten of 20 %. Dit is een beter resultaat vergeleken met de Europese Index waar nu al voor een vierde opeenvolgende maand een daling werd opgemeten: de Index daalde in juni opnieuw, deze keer met 2 punten of 2 %. Jaar op jaar kende de Europese Index een daling van 64 punten of 39 %, een daling bijna dubbel zo groot als de Belgische.

monster-employment-bouwindex

De maandelijkse Monster Employment Index is gebaseerd op een analyse van miljoenen Europese online werkaanbiedingen en biedt maandelijks inzichten over de Europese, Belgische en online recruteringsmarkt in de bouwsector.

Bron: Porter NovelliReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld