Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op donderdag, augustus 6, 2009 18:26 - Geen reacties

Makelaar Hol & Molenbeek failliet

06
aug2009

Woningmakelaar Hol Molenbeek is failliet. De aandeelhouders van de ooit grootste makelaardij in Midden-Nederland hebben dinsdag faillissement aangevraagd, nadat was gebleken dat de Rabobank niet langer bereid was de financiering te waarborgen.

De werkgelegenheid van circa twintig mensen staat op het spel.

Het bankroet betreft alleen het hoofdkantoor in Utrecht en de vestigingen in Zeist en De Meern. De zaken in Vianen, Bilthoven en Soest zijn in handen van franchisenemers en blijven buiten het faillissement. Hetzelfde geldt voor de bedrijfsmakelaardij en het assurantiebedrijf. Dat laatste draagt nog wel de naam Hol Molenbeek, maar maakt al enkele maanden geen deel meer uit van het concern.

Advocaat Adriaan de Gier van Hol Molenbeek laat weten een doorstart binnen enkele weken te verwachten. Curator Jonker deelt die inschatting. Tot die tijd blijven alle vestigingen gewoon open. De bemiddeling bij aan- en verkoop van woningen gaat gewoon door, verzekert zowel De Gier als Jonker.

De problemen zijn volgens De Gier te wijten aan de algehele malaise op de woningmarkt in combinatie met de financiering van het bedrijf. Eind vorig jaar saneerde de makelaar al fors. De vestiging in Amersfoort ging daarbij dicht.

Bron: AD.nlReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld