Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op maandag, juni 21, 2010 16:11 - Geen reacties

Joosen-Verbraeken bouwt demonstratieproject passiefbouw

21
jun2010

Afgelopen zaterdag verwachtte Kingspan architecten en andere bouwprofessionals in Grobbendonk voor de tweede relatiedag waarbij onder meer het gloednieuwe Benchmark Façade Systeem voorgesteld werd. Een van de sprekers was architect Peter Verbraeken van het bureau Joosen-Verbraeken. Hij gaf toelichting bij het ICAR-project in Grobbendonk, een eigen demonstratie- en testproject rond passiefbouw.

“Het is niet enkel de bedoeling voor onszelf een gebouw aan te schaffen omwille van de voordelen van passiefbouw, maar door het publiceren van de gegevens , de mogelijkheid het gebouw te bezoeken en informatie te delen, is het ons doel een en ander ingang te doen vinden in de bouwwereld”, aldus Peter verbraeken.
Op verschillende plaatsen werden in de constructie en op de apparatuur meetpunten geplaatst om een en ander op te volgen en bij te sturen.

Zichtbare technieken

Belangrijk is dat al technieken zichtbaar zullen worden opgesteld in een vergaderzaal. Tevens zullen fabrikanten, aannemers, architecten en bouwheren de mogelijkheid krijgen het gebouw te bezoeken en zich te laten begeleiden in hun projecten.
“We hopen met dit project een duw te geven aan een beweging die maar heel traag op gang komt. Hoe komt dit volgens ons? Gebrek aan kennis is het grootste struikelblok voor zowel het toepassen van thermische activering, als warmtepompen, als natuurlijke koeling. Dit maakt dat bij het opzetten van een bouwproject niemand van het projectteam geneigd is de verantwoordelijkheid te nemen. Door het ontbreken van kennis worden de technieken zo goed als niet toegepast waardoor architecten, studiebureaus, aannemers en installateurs, geen ervaring kunnen opbouwen.”

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be

Bron: www.vlaamsearchitectuur.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld