Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op maandag, december 7, 2009 20:21 - Geen reacties

Groen! blijft uitbouw Jan Breydelstadion verdedigen

07
dec2009

Groen! blijft de uitbouw van het Jan Breydelstadion in Brugge verdedigen. De partij vindt de bouw van een nieuwe site met stadion, winkels en kantoren op het Chartreusegebied in Brugge-Zuid onbetaalbaar en slecht onderbouwd.

“We stellen ons ernstige vragen bij de mobiliteit en de financiële haalbaarheid”, zegt Vlaamse volksvertegenwoordiger Bart Caron. “We hebben het gevoel dat Resoc Brugge een voorstel uitwerkte om pro forma een kandidatuur in te dienen bij de Vlaamse regering om als stad te kunnen deelnemen aan het wereldkampioenschap 2018.”

Groen! vindt dat Resoc Brugge de oefening die het deed voor het Chartreusegebied ook moet doen voor het huidige Jan Breydelstadion. “Veel cijfers die in de studie staan voor het stadion met winkel en kantoren in het Chartreusegebied lijken ons niet haalbaar. Ook de interesse van private partners en het maatschappelijk draagvlak worden overschat. We vrezen dat op termijn de belastingbetaler de rekening zal gepresenteerd worden. Wij zeggen vandaag dat de rekening voor de uitbreiding van het Jan Breydelstadion voor de belastingbetaler finaal de beste optie is. Wij gaan dit plan dan ook verder verdedigen in het Vlaamse parlement”, aldus Bart Caron.

De partij vreest ook dat er buiten de lijntjes zal worden gekleurd op het vlak van ruimtelijke ordening en milieuzorg. Als dat gebeurt, stapte de partij naar de Raad van State.

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld