Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op donderdag, juni 18, 2009 17:27 - Geen reacties

Duurzaamheid biedt kansen voor vastgoedsector

18
jun2009

De vastgoedmarkt kan nauwelijks meer om `groen` heen, zo meent Anne-Marie Rakhorst, directeur eigenaar van Search. Volgens Rakhorst `duwen` zowel overheid als gebruikers de ontwikkelaars en beleggers richting duurzaamheid.

Search is een internationaal opererend ingenieursbureau dat zich gespecialiseerd heeft in duurzaam bouwen. Volgens Rakhorst zijn de meeste partijen er inmiddels van overtuigd geraakt dat ze met groen bouwen een sluitende business case kunnen maken. Bedrijven kunnen zich volgens haar geen valse duurzaamheidclaims meer permitteren, omdat daar veel te makkelijk doorheen is te prikken.

De echte duurzaamheidslag moet echter nog worden gemaakt. Te veel bedrijven benaderen duurzaamheid volgens Rakhorst nog vanuit de kostenkant. Veel bedrijven hanteren het mantra dat duurzaamheid duur en moeilijk haalbaar is. Ze zouden een voorbeeld moeten nemen aan hun Amerikaanse collega`s. In de VS hebben ondernemers geld geroken en duiken ze nu massaal op duurzame projecten. Dankzij een uitgebreide marketingcampagne krijgt het Amerikaanse duurzaamheidlabel nu in heel de VS navolging.

Bron: VastgoedmarktReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld