Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op woensdag, juni 24, 2009 16:25 - 1 Reactie

Duurzaam bouwen wordt gemeengoed

24
jun2009

De Europese Commissie komt binnenkort met wetgeving die CO2-neutrale bouw van commercieel vastgoed verplicht, aldus Jaap Gillis, voorzitter van de Dutch Green Building Council (DGBC). Ook zal de Nederlandse overheid volgens hem in 2010 alleen nog maar duurzaam vastgoed afnemen. DGBC wil de `vergroening` van het vastgoed versnellen en lanceert daarom na de zomer het duurzaamheidslabel BREEAM.NL.

Het gaat hierbij om de Nederlandse versie van BREEAM, de zogenaamde `Environmental Assessment Method` die is ontwikkeld door het Britse Building Research Establishment. Het label is een beoordelingsmethode die milieubelasting van gebouwen bepaalt. Bij de bouw, de ontwikkeling, het beheer en het gebruik van vastgoed kunnen partijen het label als leidraad gebruiken. Het label meet niet alleen CO2- gebruik, maar ook zaken als materiaalgebruik, watergebruik, vervuiling en het welzijn in het gebouw.

Zogenaamde assessoren onderzoeken het gebouw en de locatie en wijzen vervolgens punten toe. Zo`n 60 personen hebben inmiddels een opleiding tot assessor genoten. Het milieulabel wordt continu doorontwikkeld. Gebouwen worden om de drie jaar opnieuw aan een beoordeling onderworpen.

Bron: Vastgoedmarkt1 Comment

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Duurzaam vastgoed
aug 6, 2009 21:29

Dit lijkt een goede ontwikkeling te zijn, maar ik hoop van harte dat hierbij de behoefte om daadwerkelijk duurzaam te ontwikkelen niet veranderd in een moetje waaraan geconformeerd wordt.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld