Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, augustus 27, 2009 13:28 - Geen reacties

Bouwkavels alleen nog voor kopers met band met streek

27
aug2009

Vanaf 1 september worden in 69 Vlaamse gemeenten en steden nieuwe bouwkavels enkel nog verkocht aan kopers die een nauwe band met de streek hebben. Dat bevestigden zowel het kabinet van Vlaams minister van Wonen Freya Vandenbossche als dat van Philippe Muyters (N-VA), haar collega op Ruimtelijke Ordening.

De maatregel uit het nieuwe decreet op het grond- en pandenbeleid, dat op 1 september in werking treedt, moet betaalbaar wonen in eigen streek bevorderen. Het gaat vooral om die plaatsen waar de grondprijzen te duur zijn geworden door de stevige inwijking van buiten de streek.

Verkrotte woning

Wie een verkrotte woning opknapt, zal verder vanaf 1 september een extra duw in de rug krijgen. Wie zo’n woning koopt om te renoveren, kan een extra fiscaal voordeel krijgen tot 4.500 euro. Familie, vrienden of kennissen die tot 25.000 euro lenen aan wie wil renoveren (tegen een bepaalde rente weliswaar), kunnen voor deze “mama- en papa-lening” 8 jaar lang een fiscale aftrek krijgen.

Ten slotte voorziet het grond- en pandenbeleid dat er tegen 2020 65.000 sociale woningen moeten bijkomen in Vlaanderen. Bij grote verkavelingsprojecten moet er verplicht een sociaal aanbod zijn. Om het aanbod aan sociale woningen beter te verspreiden over heel Vlaanderen, moeten in alle gemeenten ook 1,66 procent van de nieuwe woningen sociale huurwoningen zijn.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld