Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op woensdag, maart 10, 2010 18:42 - Geen reacties

Bouwbesluit staat vol bloopers

10
mrt2010

Volgens het Expertisecentrum Regelgeving Bouw (ERB) is de opvolger van het Bouwbesluit onvoldoende getoetst op realistische nieuwbouwplannen. Ook aan de gevolgen voor de bestaande bouw is te weinig aandacht besteed.

“Het staat vol bloopers”, vat ERB-voorzitter Rob Wijnands in een reactie samen. Het Bouwbesluit zal volgens hem desastreuze gevolgen hebben voor de sector. Eigenaren en gebruikers van gebouwen worden opgezadeld met ondoelmatige investeringen van miljarden euro’s. In een brandbrief aan alle fractievoorzitters in de Tweede Kamer waarschuwt het ERB voor het huidige voorstel. Het expertisecentrum verzoekt hen het door te laten rekenen door Actal (Adviescommissie vermindering administratieve lasten) in de vorm van een Regel Effect Rapportage (RER).

Veiligheidsniveau
Met de brief reageert het expertisecentrum op het discussievoorstel ‘Bouwwerkbesluit’ dat het ministerie van VROM twee weken geleden stuurde aan direct betrokkenen in de bouwsector. In de brief gaat het ERB uitgebreid in op een fiks aantal onderdelen. Zo waarschuwt het centrum dat nieuwe brandveiligheidsvoorschriften voor nieuwbouw enerzijds te streng uitpakken terwijl deze aan de andere kant het veiligheidsniveau ongwild verlagen.

Bron: CobouwReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld