Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, mei 6, 2010 15:56 - Geen reacties

Bouw sociale woningen Brugse Poort begint eindelijk

06
mei2010

Op de Brugse Poort zijn de werken begonnen voor de bouw van 75 sociale woningen. Het had heel wat voeten in de aarde voor het zover was. Die woningen passen in het project ‘Zuurstof voor de Brugse Poort’.
In het Biezenstuk bouwt woningmaatschappij Volkshaard een gemengd woonproject met 12 sociale koopwoningen, 12 sociale huurwoningen en 11 sociale huurappartementen langs de Rooigemlaan (en ook een semi-ondergrondse parking met groendak). Dertien buren kunnen hun tuin uitbreiden. De prachtige oude kastanjebomen worden bewaard. Na een wedstrijd kreeg het architectenbureau Lefebure het project toegewezen. Voorzitter Bart Vandendriessche spreekt van een mensgericht, fris en ecologisch project. Een oplossing vinden voor een bodemvervuiling veroorzaakte heel wat tijdverlies.

Het woonproject Acaciapark komt op de plaats waar vroeger twee cités en garageboxen stonden. Het is een project van de Gentse Haard. Het bureau Abscis tekent het ontwerp. Naast een nieuw buurtpark komen er 40 nieuwe sociale huurappartementen met een semi-ondergrondse parkeergarage. 10 bewoners van de Acaciastraat en 14 bewoners van de Hulstboomstraat kunnen hun tuin uitbreiden.

Het project Zuurstof voor de Brugse Poort werd in 2002 gelanceerd en moest volgens de planning ten laatste in 2010 klaar zijn. ‘Maar plannen realiseren vergt veel tijd, al werken we nu de laatste fasen af’, zegt schepen van Stadsontwikkeling Karin Temmerman (SP.A).

Freya Van den Bossche (SP.A), minister van Wonen, vindt dat het sneller moet. ‘De procedures zijn te log. We willen het woningenproject Gasmeterlaan op de voet volgen om na te gaan welke stappen kunnen worden geschrapt’, zegt ze.

Bram Dhondt woont in de Hulstboomstraat 67. Hij kan zijn tuin uitbreiden. ‘Ik zal uitkijken op groen in plaats van op grijze muren. Ik woon hier graag en ik ben ook blij met dit project. Alleen jammer dat het zo lang heeft geduurd. Die huisjes zijn al in 2004 ontruimd en gesloopt. De oorspronkelijke bewoners zijn dan weggetrokken. Sociaal gezien niet zo fraai’, zegt Dhondt.

Ook de aanleg van het Pierkespark tussen de Kringloopwinkel en de Vieze Gasten is aangevat. Een woningenproject op het Luizengevecht moet nog beginnen.

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld