Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, mei 26, 2010 14:47 - Geen reacties

Antwerpen wordt eigenaar van Peerdsbos te Brasschaat

26
mei2010

De provincie Antwerpen heeft de gronden van het Peerdsbos in Brasschaat aangekocht. In het domein ligt het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos en de provincie neemt dan ook graag deze kans om de gronden waarop het sportcentrum gevestigd is, aan te kopen. Daarnaast zullen zij ook het nabijgelegen speelbos verwerven.

Het OCMW van Antwerpen heeft beslist de gronden van het Peerdsbos te Brasschaat te verkopen, omdat het zich wil concentreren op zijn kerntaken. In totaal gaat het om een oppervlakte van om en bij de vier hectaren, 2,5 hectare waar het sportcentrum gevestigd is en 1,5 hectare speelbos.

De provincie koopt dit geheel aan tegen de waarde van de grondprijs. ‘Een mooie zaak’, aldus gedeputeerde Koen Helsen, bevoegd voor Sport en Patrimonium. ‘De gebouwen werden gedurende de jaren verbouwd en gebouwd met provinciegelden. Er werd dan ook overeengekomen dat deze kosteloos zouden overgaan naar de provincie’.

Verbouwingen
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de verbouwingswerken van het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos. De parking en het polyvalent terrein werden heraangelegd. Alle groenvoorzieningen werden onder handen genomen. Daarnaast werd een nieuw inkomgebouw met onthaalruimte opgetrokken. Twee liften garanderen er det oegankelijkheid voor minder mobiele bezoekers. Het nieuwe gedeelte bevat ook kantoorruimten en een ultramoderne vergaderzaal met terras en uitzicht op de sportvelden. Vooraan het gebouw werd een sanitair complex voorzien voor wandelaars en buitensporters.

De grootste werken zijn intussen achter de rug. Het project zit inmiddels in de afwerkingsfase. Tegen zaterdag 12 juni moet alles klaar zijn, want dan staat de feestelijke heropening op het programma. Het officiële gedeelte gaat door om 13.30 uur in de nieuwe vergaderzaal. Om 14 uur start de opendeurdag voor het grote publiek. In de sporthal, de sportzaal en op het voetbalveld vinden tal van initiaties en demonstraties van verschillende sporttakken plaats.

‘Het was voor het Antwerps provinciebestuur een unieke kans om de gronden van het sportcentrum en het speelbos aan te kopen’, besluit Koen Helsen. ‘Naast de gebouwen zijn we nu ook eigenaar van de gronden en kunnen we de inwoners van onze provincie kwaliteitsvolle sport- en recreatiemogelijkheden aanbieden’.

Bron: Provincie AntwerpenReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld