Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op woensdag, juli 22, 2009 22:00 - Geen reacties

Aantal klachten over huurstijging neemt toe

22
jul2009

Het aantal klachten over de jaarlijkse huurverhoging neemt toe. Dat concludeert Jurofoon, een landelijke juridische adviesorganisatie, op basis van het aantal geregistreerde huurklachten. Volgens Jurofoon komen er minstens drie keer meer klachten binnen over de hoogte van de huursommen dan in 2008.

De laatste drie maanden is het aantal klachten opgelopen van 150 tot 200 per maand naar 600 per maand. De klachten komen vooral van huurders in de particuliere verhuurmarkt. Er is een wettelijke maximale verhoging van 2,5% vastgesteld per 1 juli, maar in de particuliere sector zijn de huurprijzen sterker gestegen. In sommige gevallen worden huurverhogingen van 5% gehanteerd.

De huurprijzen in de particuliere sector worden bijvoorbeeld kunstmatig verhoogd via onduidelijke extra servicekosten. Volgens Jurofoon-directeur Koert Adriaans probeert de sector op een geraffineerde wijze de prijzen op te drijven. Ook wordt er geknoeid met contracten en voorstellen voor huurverhogingen. De Nederlandse Woonbond, belangenorganisatie voor huurders en woningzoekers, wil dat Wonen-minister Van der Laan maatregelen treft.

Bron: De TelegraafReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld